Ripaus tehdashenkisyyttä

Yksi kotonamme olleista ikuisuusprojekteista on vihdoin saatu valmiiksi! Talomme alakerrassa sijaitseva wc-tila tarvitsi todellista kasvojen pesua. Tämä pesu suoritettiin taltalla, vasaralla ja piikkauskoneella. Remontti lähti siis käyntiin entisten laattapintojen poistolla ja seinein oikomisella. Tässä purkuvaiheessa lopputuloksesta oli vähintään seitsemän erilaista visiota ja suunnitelmaa, osa ihan paperilla asti.

Tältä wc näytti ennen remonttia.

Pikkuhiljaa remontin edetessä alkoivat suunnitelmatkin selkeytymään ja löysimme mieheni kanssa yhteisymmärryksen väreistä ja materiaaleista. Lattia laatoitettiin, jo ihan siitäkin syystä että tilassa on lattiakaivo.  Seinät halusin pääasiassa maalipinnalle. Yhdelle seinälle kuitenkin päädyin tekemään efektipintaa Tikkurilan Tunto Hienolla ja Taika Helmiäislasyyrilla.

Allaskaluste tehtiin liimapuulevystä, joka lakattiin muutamaan kertaan Teknoksen Helo Aqualla. Alahyllyn säilytyskorit löysin rautakaupasta, ja ne ovat jatkossa helppo ja edullinen vaihtaa vaikka eri värisiin. Välitilassa on käytetty tummaa kivijäljitelmä laattaa, josta on helppo pyyhkiä roiskeet pois. Pienenä luksuselementtinä halusin lisätä tilaan muutaman kultaisen yksityiskohdan, jotta kokonaisuus ei olisi värien puolesta liian harmooninen.

Tunto Hieno on levitetty tapettilastalla ja Taika Lasyyri sivelty pensselillä.

Lakattu puupinta kestää vesiroiskeet ja pyyhkimisen.

Jotta tilasta saatiin persoonallinen ja uniikki lisättiin seinälle tehdashenkinen, itsetehty wc-paperiteline. Lisäksi vanhat varaston valaisimet kruunaavat kokonaisuuden.

Katto- ja peitelistat on maalattu mattamustaksi ja ne tuovat mukavasti kontrastia.

Teimme siis mieheni kanssa muutostyön kokonaan itse, ja menihän siinä reilut vuoden päivät, mutta lopputulokseen olen tyyväinen. Jälleen kerran remontin lopputulos on tekijänsä näköinen ja hyvä niin =)

Ai niin, lisäksi hyviä uutisia työrintamalta. Olen saanut  työpaikan ja aloitan tällä vikolla uusien haasteiden parissa Iisalmen Carlsonilla. Olen tästä asiasta niiin iloinen!!

Mukavaa maaliskuun alkua kaikille!

-Katja. L-

Pintaremppa kerrostalohuoneistoon

Hei vaan! Viimeiset viikot ovat menneet vähän jännissä tunnelmissa. Olen tehnyt viimeisiä paperihommia yrityksen tiimoilta ja tutustunut työttömyyden saloihin. Joillekin tämä työttömyys voi sopia, mutta minulle se ei selvästikkään sovi. Ensimmäinen viikko meni ihan leppoisasti, kun ajattelin ottaa vähän aikaa loman kannalta. Nyt kuukauden kuluttua tämä lomailu ja työttömyyden harrastaminen alkaa tuntua työläältä.  Kotona olen tehnyt monenlaisia siivousprojekteja ja rästihommia, niitäkään ei tunnu riittävän loputtomiin… Toivon todella, että löydän pian itselleni sopivan työpaikan ja saan arkeeni jälleen sisältöä.

Mutta se siitä, siirrytään otsikon sisältöön. Tuossa aikaisemmassa postauksessa kerroin kerrostalohuoneistoon toteutetusta sikarihuoneesta (josta muuten olen saanut ihanan paljon palautetta). Tuo huone ei suinkaan ollut ainoa tila joka kohteessa remontoitiin. Asunnossa uudistettiin kaikki tilat kylppäriä ja saunaa lukuun ottamatta.  Asunnossa parkettilattiat olivat siistit ja hyvässä kunnossa, joten niihin ei koskettu ollenkaan. Sen sijaan seinäpinnat tarvitsivat päivitystä. Pääasiassa seinien freesaus toteutettiin uusilla maalipinnoilla ja tilat personoitiin muutamilla tapettiseinillä.

Olohuone

Olohuoneen tapetti

Olohuone

Makuuhuone

Vierashuone

Keittiö

Osa kalusteista vaihdettiin myös uusiin, ja entisten kalusteiden paikkoja vaihdeltiin, jotta kokonaisuudesta saatiin toimiva. Lisäksi uusia valaisimia hankittiin ja tekstiilit vaihdettiin. Uusien verhojen, tyynyjen ja päiväpeitteiden valmistuksesta ammattitaidolla vastasi Salusiini Ritva Niskanen. Lopputuloksesta tuli mielestäni raikas ja avara, ja sisustusta on helppo uudistaa vuodenaikaan sopivilla tyynyillä, verhoilla ja sisustusesineillä.

Mukavaa helmikuun jatkoa!

-Katja L.-

 

Kiitoksen aika!

Jälleen vuosi lähenee loppuaan. Yksi ajanjakso elämässäni tulee päätökseen. Urani yrittäjänä päättyy vuoden 2016 loppuun. Päätös on ollut hermoja raastava. Yrittäjyydestä luopuminen on kuin minusta lähtisi palanen. Yrittäjyys on ollut osa minua. Ilman sitä olo on jotenkin vajavainen. Kaikesta huolimatta tiedän, että päätös on viisas ja oikea.

On siis ehdottomasti aika kiittää kuluneista vuosista. Kiitos mahtavat asiakkaat, jotka olette avanneet kotinne ovet. Kiitos yhteistyökumppanit, jotka olette mahdollistaneet upeat lopputulokset. Kiitos teille läheisille, jotka olette kannustaneeet, potkineet perseelle ja tönineet eteenpäin.

Aika aikaansa kutakin. Varovaisen innokkaasti odotan tulevaisuuden haasteita.

Blogin kirjoittamista en ajatellut kuitenkaan lopettaa. Uskon, että tavalla tai toisella tulen sisustamisen parissa puuhailemaan jatkossakin. Vuoden 2017 alusta lähtien blogi löytyy osoitteesta: romurantablogi.fi ja voit seurata minua myös Instagramissa: @romurantablogi

Upeaa uutta vuotta kaikille toivottaen, – Katja L.-

Ruusut ja kynttilät

Sikarihuoneessa aika pysähtyy

Mitä tapahtuu, kun suunnittelijalle annetaan sisustuksen ohjenuoraksi ainoastaan muutama valokuva ja teemaksi sikarihuone? Silloin suunnittelija päästää luovuutensa valloilleen ja innostuu tosissaan. Täytyy kyllä todeta, että tämä huone oli erityisen mieluinen suunnittelun kohde. Välillä on hauskaa haastaa itseään jossain vähän erikoisemmassa projektissa.

Tilan sisustus lähti rakentumaan muutamien elementtien ympärille, jotka olivat tumman puhuva värimaailma, ajattomuus ja ripaus glamouria. Huoneessa suuressa roolissa ovat upeat tapettipinnat. Yhdellä seinällä sopivaa fiilistä luo Windmill Avenue -fototapetti ja muilla seinillä metallinhohtoinen krokokuvioinen Textured Plains -tapetti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilaan hankittiin uusi sohva ja nojatuolit. Senkki ja sohvapöytä olivatkin asiakkaalla ennestään ja niiden värimaailma hieman määritteli uusien kalusteiden materiaaleja ja värejä.

Toki tässäkin sisustusksessa isoa roolia näyttelee tekstiilit ja piensisustustuoteet. Rohkean punainen matto löytyi paikallisen kalustekaupan avustuksella ja tekstiilit tetätettiin mittatilaustyönä Salusiini Ritva Niskasella. Lisäksi tilaan on tuotu asianmukaisia koriste-esineitä, valokuvia ja rekvisiittaa.

Kun istuu nojatuoliin, ottaa lasillisen ja antaa musiikin viedä, pääsee tässä huoneessa jopa elokuvamaisiin tunnelmiin. =) Täydellinen tila rentoutumiseen! Olen lopputulokseen TODELLA tyytyväinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Katja L.-

Kylppärin päivitys

Kylppärin laatoituksen valinta on haastavaa hommaa. Laattavalintojen pitäisi kestää aikaa, olla helposti puhdistettavat ja kauniit. Onnekseni olen päässyt useasti suunnittelemaan asiakkailleni uusia ihania kylpyhuoneita ja saunaosastoja.

Tässä kohteessa kylpyhuone oli jo todella uusimisen tarpeessa. Suunnitelmaa lähden aina työstämään asiakkaan toiveiden mukaan, niinpä tässäkin tapauksessa haastattelin asiakkaan ensin, ennen kuin lähdin tekemään ehdotuksia pintamateriaaleista ja kalusteista.

Muutaman ehdotelman jälkeen löysimme sopivat värit ja materiaalit. Värimaailma on ajattoman harmoninen. Seinälaatat on isoja, jotta puhdistettavaa saumaa olisi mahdollisimman vähän. Näyttävän näköinen kirjava seinälaatta on Pukkilan Jurassic-sarjaa. Tummempi seinälaatta ja lattialaatta ovat K-raudan mallistosta.

Tässä tilassa ei aikaisemmin ollut allaskalustetta, joten sitä varten remontissa huomioitiin viemärin ja vesien ylimääräiset vedot. Allaskaappi ja korkea sivukaappi ovat Tammiholmalta, pyöreä peili puolestaan löytyi Ikeasta.

kylppari_2_2

kylppari_2_3

kylppari_4_2

kylppari_4_3

Kyllä se vaan niin on, että pienessä tilassa yksinkertainen on kaunista. Vai mitä? =)

 – Katja L. –

Voimakkailla sävyillä lisää tunnelmaa

Kuulutko niihin jotka varovat voimakkaita värejä sisustuksessa? Jos näin on, et ole varmastikkaan ainoa. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan rohkeasti. Voi olla, että vaaleat yksityiskohdat nousevat paremmin esille tummaa taustaa vasten ja toisinpäin. Joskus reilu kontrasti voi olla hyvästä, sillä se lisää tilan kiinnostavuutta.

Toki on myös ihan normaalia, että jokaisella on ne omat inhokit, värit joiden ympäröimänä ainoastaan ahdistuu. Ja näitä värejä on sisustuksessa hyvä välttää. Jos pidät vaaleasta harmaasta, voisit kokeilla tummia harmaan sävyjä joissain yksityiskohdissa, tai esimerkiksi yksittäisissä seinäpinnoissa.

Tässä alla muutamia kuvia viime kesän asuntomessuilta. Näissä kohteissa ei oltu pelätty tummiakaan sävyjä, tai varottu isoja kontrasteja pintojen ja värien välillä.

kohde-12_2

kohde-12_3

kohde-kannustalo_1

kohde-kannustalo_2

olkkari

ruokailu1

tulisija

Mustassakin on kummaa voimaa. Se saa esimerkiksi erilaiset puupinnat näyttämään todella tyylikkäiltä. Jotenkin se loihtii puun parhaat puolet esille.

Rohkeasti kokeilemaan!

-Katja L.-

Asuntomessujen makuuhuoneet

Tämä kirjoitus tulee nyt vähän myöhässä, mutta parempi varmaan näin kuin ei ollenkaan 😉 Pääsin käymään Seinäjoen Asuntomessuilla niiden viimeisellä viikolla. Heinä- elokuun vaihteessa kävimme mieheni kanssa motskari-reissulla Seinäjoella päin, ja tuolloin oli oiva tilaisuus yhdistää työ ja huvi.

Noh, messuillahan näkyi paljon kaikenlaisia mielenkiintoisia sisustusilmiöitä, mutta ajattelin teille ensin listata muutamia huomioitavia seikkoja mukuuhuoneiden sisustuksista.

Ehdottomasti huomion arvoinen asia mielestäni oli se, että makkareissa oli käytetty reilusti väriä. Seinissä oli tummaa pintaa, tekstiileissä sävyjen syvyyttä ja materiaaleissa reilusti kontrasteja. Oli hienoa huomata, että valkoiset seinät ovat saaneet väistyä tummanharmaan ja reilun matta mustan tieltä. Se on upeaa, miten tummilla sävyillä makuuhuoneeseen saadaan aikaan samalla kotoisan turvallinen, mutta kuitenkin arjen luksusta heijasteleva tunnelma.

Sängyt olivat monissa kohteissa ihanan korkeita ja päädyt juhlallisen reilun kokoisia. Sekin on kiva asia, että laadukkaat lakanat ei tarvitse päälleen ylimääräistä päiväpeittoa. Esimerkiksi kauniilla torkkupeitolla voidaan peittää ainoastaan osa sängystä päivän ajaksi.

Valaistus oli useissa kohteissa erityishuomiolla ja siitä pisteet. Mielestäni valonlähteitä on oltava mieluummin reilusti. Niiden avulla tilan tunnelman säätely on helppoa ja hauskaa. Lisäksi ilahduttavasti muutamissa makuuhuoneissa oli muistettu sisustaa myös huoneen katto! Kyllähän makkarin laipiota tuleee tuijoteltua enemmän kuin sen lattiaa =)

Tässä muutamia kuvia messuilta.

makkari_1makkari_2makkari3makkari4makkari5makkari6MakuuhuoneLöytyykö näistä kuvista sinun unelmiesi makuuhuone?

Seuraavassa tekstissä voisin turinoida siitä mikä tämän vuoden Asuntomessujen kohteista puhutteli minua kaikista eniten =)

Ja hei, pitää kyllä jakaa kiitosta messujen järjestäjille hyvästä moottoripyörä parkista ja oivallisesta varustesäilytyksestä!

Raikastava pintaremontti

Valoisuutta, raikkautta ja tilantuntua. Näitä ominaisuuksia toivotaan suunnittelijalta hyvin usein, kun halutusta tilan muutoksesta tiedustellaan. Tyypillistä on, että varsinkin kahdeksankymmentä luvulla rakennetuissa taloissa tummat puupinnat hallitsevat sisustusta ja tunnelma on vähän synkkä.

Tälläkin kertaa asiakkaani tahtoi päivittää omakotitalonsa vanhoja puupintoja nykypäivään. Niinpä ryhdyttiin tuumasta toimeen. Minä suunnittelin uudet sävyt seinä-, katto- ja kalustepinnoille. Lisäksi yhteistuumin päätettiin hioa, ja lakata vanha koivuparketti. Ensin mietinnässä oli parketin sävyttäminen, esim vaalean harmaaksi, mutta entiset kalusteet ja säilytettävät elementit huomioiden todettiin, että jätetään lattia puunsävyiseksi.

Käytävä1

parketti

takka

tuoli

arkku

Rauhalliset, vaaleat ja lämpöiset sävyt toimivat hyvin yhteen ja toimivat hyvänä taustana kirkkaammille väreille.

Asiakas löysi hyväkuntoisen punaisen pinnatuolin kirpputorilta ja suunnitteli sen maalaamista. Hetken keskustelun jälkeen kuitenkin totesimme, että maalaaminen on turhaa. Punainen väripilkku eteisessä on vain piristävä katseenkinnittäjä.

Kiitokset asukkaille, kun sain käydä kuvaamassa kotianne.

  • Katja L.

Missä suunnitelmat syntyvät?

Noh, suunnittelijan päässä tietenkin! Ei vaan, mikä on se fyysinen ympäristö missä tällä hetkellä tuotan sisustussuunnitelmia? Monia kovasti kiinnostaa millainen tai miten täydellinen suunnittelijan oma koti on? Ei kovinkaan täydellinen, voin lohduttaa…

Työhuoneeni siis sijaitsee nykyään meillä kotona kaksi kerroksisen talomme toisessa kerroksessa. Tila ei ole kovinkaan suuri, mutta siihen kyllä sopii kaikki tarvittava. Suuri plussa on se, että huone on valoisa ja ikkunasta näkyy järvimaisema. Huone oli aikaisemmin varastokäytössä, siellä säilytimme kaikkia remonttitarvikkeita ja työkaluja, joita olemme taloa remontoidessamme tarvinneet. Kun päätin, että suljen myymälän kaupungista jouduttiin tila remontoimaan pikavauhtia. Lattiaan asennettiin laminaatti, vanhat repsottavat lasikuitutapetit maalattiin valkoisiksi ja listoitukset uusittiin. Lähtötilanne oli alla olevien kuvien mukainen.

työ ennen 2työ ennenPienillä investoinneilla sain siis tarvittavan muutoksen aikaan, ja huone saa palvella toimistona nyt ainakin syksyyn asti, jolloin todennäköisesti muutan yrityksen tilat lähemmäksi keskustaa. Luulenpa, että sen jälkeen se toimii vierashuoneena, jota olenkin jo moneen otteeseen taloomme kaivannut. Ei tarvitsisi enää majoittaa vieraita aulan lattialle =)

Työhuone2Työhuone1 Työhuone4 Työhuone 3Työhuone7Työhuone8Sellaisessa ympäristössä siis suunnitelmat syntyvät, ainakin osittain. Onhan työni on niin liikkuvaa, että harvoin koko päivää istun toimistolla. Mutta silloinkin kun istun, viihdyn oikein hyvin 🙂

– Katja L.-

Pikkuisen parempaa ruokaa

Kuulun siihen ihmistyyppiin, jolla kokkaus ja leivonta into tulee ja menee. Yleensä inspiroidun jostain uudesta raaka-aineesta, hyvästä ohjeesta tai mieliteosta. Arkena meillä syödään hyvin perinteisesti, voisi jopa sanoa että tylsästi. Paljon tehdään ruokia, joita voi sitten näppärästi lämmittää mikrossa, kun nälkä iskee.

Tässä joku aika sitten sain uutta potkua keittiöön, kun sain lehden tilaajalahjana Glorian Ruoka&Viini-keittokirjan täynnä ihania reseptejä. Kirjan kansi lupasi paljon.. Minusta tulisi rennompi kokki näillä takuuvarmoilla resepteillä! Epäilin hieman, koska yleensä minut tunnetaan temperamenttisenä kokkina ja että keittiössäni saattaa välillä lennellä lautaset, kapustat ja kauhat. Rohkeasti kuitenkin valikoin ohjeista mieluisimmat ja lähdin kokeilemaan reseptejä.

kirja2keittokirja2Ja niinhän siinä kävi, että onnistuin taikomaan keittiössä niitä hieman parempia viikonloppuruokia, ilman suurempaa tuskaa. Kun keittiössä onnistuu, se innostaa kokeilemaan uudelleen ja tekemään jotain uutta! Saa nyt nähdä kauanko kokkaushuumani tällä kertaa kestää, kunnes taas jauheliha paistuu ja makaronit kiehuu… 😉

Tässä muutamia pika otoksia annoksista. Kuvat on vähän huonoja, kiirreessä napsittuja. Olihan kokilla siinä vaiheessa jo niin kova nälkä!

Kuhaa, ruskistettua voita ja kukkakaalipyreetä. Lisäksi hieman pähkinöitä ja kanttarelleja.

Kuhaa, ruskistettua voita ja kukkakaalipyreetä. Lisäksi hieman pähkinöitä ja kanttarelleja.

Suppilovahverokeittoa, paistettua lohta ja pataleipää

Suppilovahverokeittoa, paistettua lohta ja pataleipää

Pataleipä

Pataleipä

– Katja L.-